Fakültemizde Kadına Yönelik Şiddet Ele Alındı

2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aksaray İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından “Kadına Yönelik Şiddet“ konusu ele alındı.

ŞÖNİM Müdürü Sosyolog Sevgi AKBULUT ile Psikolog Damla SERDENGEÇTİ “Kadına Yönelik Şiddet” in dünyada ve Türkiye’deki son durumu, şiddetin altında yer alabilecek gerçekler ve sonuçları, psikolojik yaklaşımlar ve bu gibi durumlarda alınabilecek tedbirler ve yasal süreçleri farklı yönleriyle ele aldılar. Seminerde ayrıca şiddete maruz kalan kadınların ve şiddete tanık olan kişilerin izlemesi gereken yöntemler dile getirilirken, bu durumlarda 155 polis imdat, 156 Jandarma imdat ile özellikle alo 183 aile, kadın, çocuk ve sosyal hizmet danışma hattının aranması gerektiği de vurgulandı.

Seminer sonunda Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal DARILMAZ,  ŞÖNİM Müdürü Sevgi AKBULUT ve Damla SERDENGEÇTİ’ye Teşekkür Belgesi takdim etti.

Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.