Fakültemiz ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından ‘Büyükbaş Hayvan Hastalıkları ve Süt İneklerinin Beslenmesi’ konulu eğitim semineri düzenlendi.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi, üreticilerin bilgilendirilmesi ve kalitenin artırılması amacıyla gerçekleştirilen eğitim seminerinde fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. İlker Çamkerten buzağı hastalıkları, Yrd. Doç. Dr. Sema Yaman ise süt ineklerinin beslenmesi konusunda bilgilendirme yaptı.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, amaçlarının  kaliteyi yükseltmek ve üreticilerin daha çok kazanç sağlayıp daha sağlıklı ürün elde etmelerini sağlamak amacıyla birlik olarak bu eğitimlere çok ciddi önem verdiklerini ve sıkı sık üreticilere yönelik eğitim seminerleri düzenleyip tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Seminere katılan üreticiler ise eğitimin her alanda önemli olduğuna dikkat çekerek, bilmedikleri birçok şeyi öğrendiklerini ve kaliteyi elde ettiklerini kaydetti. Eğitim seminerine Aksaray Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr Halil Selçukbiricik, Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Tahir Karaşahin ve Yrd.Doç.Dr. Mustafa Öz ve Öğretim Üyeleri; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcıları Mustafa Özateş ve Yusuf Çiçek, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ve çok sayıda üretici katıldı.